Zaterdag 29 juni 2024: Endurance Kuinderbos
 
 
Locatie en terrein
Voor deze gezellige wedstrijd op de voormalige zeebodem zullen we weer te gast zijn bij Manege NOP (Schoterweg 5, Bant) en Staatsbosbeheer Kuinderbos.
Je gaat rijden over de ruiterpaden van het Kuinderbos. Dit bos gelegen op de grens van de Noordoostpolder, Friesland en Overijssel is nog een jong bos dat tussen 1949 en 1956 beplant is nadat de Zuiderzee hier droog viel. We hebben hier dus te maken met een bos geplant op de zeebodem. Er is een grote diversiteit aan bomen en afwisseling van open stukken met meertjes en smalle paden. Van echte hoogteverschillen is geen sprake. Je kunt onderweg een kudde koeien of paarden tegenkomen die hier een deel begrazen. Je hoeft geen hekken te openen, maar er zal wel af en toe een 60 km/uur weg overgestoken worden. De ondergrond is zand en berm, maar ook kleine stukjes weg en een stuk met steentjes. Hoefbeslag is niet noodzakelijk, maar heeft je paard gevoelige voeten dan zijn hoefschoenen aan te raden.
 
Startlocatie, overnachten en paddocks
De start, finish en vetgates zijn op het stuk land naast Manege Noordoostpolder. Parkeer niet bij de manege, maar op het wedstrijdterrein naast de manege. Voor een sanitaire stop en een versnapering kunnen we terecht in de kantine van de manege. Overnachten op het hoofdterrein is niet mogelijk.
 
Klassen en afstanden
De route is 23 km. Deze kan je één, twee of drie maal rijden. Dat betekent dat we de volgende klassen aanbieden:
Impulsklasse: 23 km
Klasse 1: 23 km
Klasse 2 kort: 46 km
Klasse 2 lang: 69 km
Er is 1 groompunt op ruim 13 km in de lus. Je kunt zowel op lintjes als op GPS rijden.
 
Vraagprogramma en inschrijven
Inschrijven is mogelijk wanneer het vraagprogramma op deze website staat en je de wedstrijd kunt zien in MijnKNHS.
Vrijwilligers kunnen zich altijd inschrijven ;) Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het contactformulier op deze website. Vind je het leuk om iets op de wedstrijdlocatie te doen of sta je liever op de route? Geef het aan, dan houden we daar rekening mee.
 
Klik hier voor het vraagprogramma.

 


Contactgegevens:

Stichting Endurance Noord-Nederland
KvK-nummer 77664590

 

Foto’s op deze website: EventPhoto 4You