Kuinderbos met 26 Vrijwilligers!
Op zaterdag 16 september staan wij met 26 vrijwilligers klaar voor een mooie wedstrijd door het Kuinderbos! Met dank aan Manege Noordoostpolder, Staatsbosbeheer Noordoostpolder en EHBO Noordoostpolder en natuurlijk onze sponsors. Je vindt onze sponsors voor deze wedstrijd onder het tabblad “Sponsors en links”.
Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Startlijst op Equipe
Klik hier voor de actuele startlijst
https://online.equipe.com/nl/competitions/57857

Wedstrijdboekje
Wedstrijdboekje_Kuinderbos_2023.pdf

De route
Iedereen rijdt dezelfde route, één, twee of drie keer. Hieronder vind je een GPX-bestand. Sla dit op op je computer en importeer het daarna in een navigatieapp naar keuze. Je kunt het bestand niet op je telefoon openen.
Je kunt de route met je navigatie-app rijden, maar zonder kan ook! We hebben de route ook met lint / bordjes uitgezet.
Er is één groompunt, zie daarvoor het wedstrijdboekje.
Route_Kuinre1b.gpx
 

Endurance Kuinderbos
Onze endurancewedstrijd op zaterdag 16 september zal worden verreden in het Kuinderbos. We zullen voor de tweede keer te gast zijn bij Manege NOP en Staatsbosbeheer Kuinderbos. De route wordt aangepast zodat deze een stukje langer wordt; rond de 25 km. Deze kan je één, twee of drie maal rijden. Dat betekent dat we de volgende klassen aanbieden:
impulsklasse (één ronde)
klasse 1 (één ronde)
klasse 2 kort (twee rondes)
klasse 2 lang (drie rondes)

Waarom niet in het Drents Friese Wold?
We hebben ons plan om de wedstrijd in DFW te organiseren dit jaar een paar keer moeten bijstellen. We hebben een andere startlocatie gezocht – en gevonden! Er kwamen nieuwe stikstofregels – we hebben ons erin verdiept en weten nu hoe het werkt. Ondanks de medewerking van al onze partners hebben we toch moeten besluiten dit jaar niet in DFW te gaan organiseren. De doorslaggevende reden is de datum op de wedstrijdkalender. Op deze dag is de startlocatie nog in gebruik bij de deelnemers van de Paardenvierdaagse. Volgend jaar zullen we hiermee rekening houden wanneer we een datum afspreken met de KEV. Dit jaar ligt de oplossing in het Kuinderbos!

Vraagprogramma

Routes
Er is één lus uitgezet van ongeveer 24 km. Voor de wedstrijd zal er een GPS bestand met de route online komen. Daarbij is de route aangegeven met bordjes en/of lintjes.
Klasse 1 / Impuls: 23 km
Klasse 2 kort: 2 x 23 = 46 (1 vetgate)
Klasse 2 lang: 3 x 23 = 69 km (2 vetgates)
Let op: Deze afstanden zijn een eerste indicatie. De organisatie kan nog aanpassingen in de routes moeten uitvoeren, waardoor deze korter dan wel langer worden. De organisatie streeft ernaar om zo dicht mogelijk bij bovengenoemde afstanden te blijven.
 
Locatie en terrein
De route start bij Manege Noordoostpolder (Schoterweg 5, te Bant) en gaat door het Kuinderbos. Het bos is vrij vlak en kent veel mooie zandpaden. Er zijn geen heuvels in het parcours, waardoor de wedstrijd zeer geschikt is voor paarden en iedereen die wil kennis maken met endurance. Er is weinig verharding op de route (alleen bij het oversteken van een weg en 1 pad met steentjes van <1 km) en geen hekken, waardoor het rijden nog prettiger wordt. Hoefbescherming in de vorm van ijzers of hoefschoenen is niet noodzakelijk.
Het programmaboekje en de kaarten komen op de website en worden niet verstuurd.
 
Startlocatie, overnachten en paddocks
De start, finish en vetgates zullen allemaal op hetzelfde terrein zijn. Overnachten op het hoofdterrein is niet mogelijk. Paddocks op de wedstrijddag zelf zijn niet mogelijk. We willen graag iedereen de ruimte geven om los te rijden en de vetgate op te zetten. Helaas is het terrein te klein om dan ook paddocks erbij op te zetten.
 
Inschrijven
U kunt op dit moment voor onze wedstrijd inschrijven via knhs.nl
Als u met iemand samen wilt rijden of op een bepaalde tijd wilt starten, vermeld dit dan bij het vakje ‘opmerkingen’.
Sluitingsdatum voor inschrijven en betalen is op 9-9-2023. Bijschrijven is mogelijk, hier wordt € 7,50 administratiekosten voor gerekend. Wijzigingen kunt u het best per email doorgeven, ook de dag voor de wedstrijd. Bij afmelding voor sluitingsdatum dient €10,- betaald te worden, bij afmelding na sluitingsdatum dient het gehele inschrijfgeld betaald te worden. Als de organisatie een factuur moet sturen, omdat niet aan de betalingsverplichting voldaan wordt, zal € 10,- euro administratiekosten in rekening worden gebracht.
 
Kosten en betalen
Let op: je inschrijving is pas definitief na betaling!
Klasse 1 en Impulsrubriek : € 32,50 euro
Klasse 2 kort € 50,00 euro              
Klasse 2 lang: € 60,- euro            
 
Bankgegevens
Tnv F.E de Vos 
IBAN NL65ASNB 0267 336454
o.v.v. Naam ruiter + afstand

Contactgegevens:

Stichting Endurance Noord-Nederland
KvK-nummer 77664590

 

Foto’s op deze website: Pieter Sorber en Erik Tipker en eigen foto’s